Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

AQ DOO

U sredu 14. Decembra 2011. je u Vršcu organizovan prvi Samit energetskih menadžera Srbije na kojem je održano osnivanje Mreže energetskih menadžera Srbije – MEMS. Samit je organizovao Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) u saradnji sa Agencijom za energetsku efikasnost RS, Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine i opštinom Vršac. Na Samitu je učestvovalo oko 400 predstavnika gradova, lokalnih samouprava, javno komunalnih preduzeća i industrije koji su učestvovali u izradiPlatforme Mreže energetskih menadžera Srbije i koji su potpisali Memorandum o osnivanju Mreže energetskih menadžera Srbije. Ispred Fakulteta Tehničkih Nauka (FTN) je memorandum potpisao prof. dr Jovan Petrović inače direktor POKRAJINSKOG CENTRA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST (PEEC).

Inače, učesnici samita su se pozvali na predloženi Zakon o racionalnoj upotrebi energije kojim se predviđa obavezno uvođenje energetskih menadžera te je u tu svrhu CEDEF i pokrenuo inicijativu osnivanja MEMSa tj. Mreže energetskih menadžera Srbije.

Kako je preneseno u tekstu, svi učesnici Samita su podržali ideju umrežavanja i povezivanja energetskih menadžera pri čemu je istaknuto da je formiranje MEMSa izvršeno u pravom trenutku iako navedeni predloženi Zakon o racionalnoj upotrebi energije još uvek nije usvojen (iako se trenutno nalazi u skupštinskoj proceduri). Inače, navedeno je da će glavna okosnica rada MEMSa u promovisanju dobre prakse i razmeni iskustava biti izvršena putem internet portala MEMSa čija se izrada očekuje uskoro.

Kompletan tekst možete pronaći OVDE.

Linkovi odgovarajućih organizacija i dokumenata koji se pominju u tekstu:

ZoranR

Napišite komentar: