Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Tajlandski monah je učestvovao u razvoju svoje zajednice korišćenjem obnovljivih izvora energije. Prakruwimolpanyakhun poznatiji kao “Solarni Monah”, prodao je svoju kuću da finansira izgradnju Sisaengtham škole koja uči studente kako da postanu samostalni. Nalazi se u Ubon Ratchathani, u šumama severoistočne provincije Tajlanda, i napaja se isključivo solarnom energijom, koja košta samo jedan dolar mesečno koliko staje priključak na nacionalnu mrežu.

Škola je osnovana 2010. godine i nudi nastavni plan i program koji kombinuje potrebno znanje, duhovnost i akademske predmete. Škola je stavila fokus na održive tehnologije, inspirisana od strane nacionalne politike Tajlanda.

Studenti povećavaju prihode škole na različite načine. Oni uče kako da uzgajaju organske proizvode, koji se koriste u kantini škole i takođe prodaju. Oni imaju priliku da direktno posmatraju i primene svoja znanja i veštine u solarne projekte za zajednicu. Jedan od takvih projekata je i izgradnja mobilnih solarnih sistema za punjenje. Takođe, škola nudi kurseve za posetioce koji žele da nauče kako da poboljšaju svoju efikasnost u svojoj zajednici.

Izvor:

http://www.inhabitat.com/

by Jovana Rajić

 

Napišite komentar: