Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Putovanja su možda ove godine izostala ali  i pored toga smo videli otvaranje neverovatnih mesta za odmor. Sledi izbor 10 najboljih hotela po mišljenju kompanije „Dezeen“.

Saint Hotel, Greece, by Kapsimalis Architects

Hotel smešten na stenovitom obronku na Santoriniju sa ciljem da se stvori nesmetan pogled na okean.  Površine soba, većina nameštaja postale su bele, oponašajući blede fasade kuća koje se pojavljuju duž obale ostrva.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about the Saint Hotel 

The Tiing, Bali, by Nic Brunsdon

Robusni betonski zidovi koji su izliveni  duž celog hotela The Tiing čine ovaj hotel koji je smešten na severnoj obali Balija. Svaka od njegovih 14 soba ima oblik levka, što znači da se vidikovci usmeravaju prema balijskoj džungli u jednom smeru, a prema okeanu u drugom.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about the Saint Hotel 

Círculo Mexicano, Mexico, by Ambrosi Etchegaray

Minimalistička estetika ovog hotela u Meksiko Sitiju oslanja se na običaje Šejkera, hrišćanske sekte poznate po svom izuzetno strogom načinu života.

Unutar svakog od belo obojenih apartmana za goste nalazi se samo nekoliko zdepastih postolja koja podupiru krevet i ormare za odlaganje. Dekor je ograničen na zidne šine za klinove, sa kojih su obešene kutije za sitnice, ogledala i drvene stolice u svetlom okviru.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about Círculo Mexicano 

Canine and Feline Hotel, Portugal, by Raulino Silva Arquitecto

Vlasnici kućnih ljubimaca koji su krenuli na odmor mogu ostaviti svoje dlakave četvoronožne prijatelje u ovom hotelu koji je dizajnirao „Raulino Silva Arkuitecto“, a nalazi se na mestu starog vinograda.  Kada mačke i psi ne lutaju po terenu, ne maze ih u salonu za negu ili ne kupaju se u bazenu, mogu se povući u svoje moderne spavaće sobe – koje su određene kao odvojeni blokovi, tako da različite vrste ne smetaju jedan drugom.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about the Canine and Feline Hotel 

Santa Monica Proper, USA, by Kelly Wearstler

Dizajner enterijera Kelli Vearstler kaže da postoji „puno velike anomalije“ u prostorijama Santa Monice Proper, koja je ukrašena neusklađenim mešavinama starinskog nameštaja. To uključuje recepciju u predvorju, koja je prošarana poput školjke, i zakrivljena uzglavlja u apartmanima za goste koja podsećaju na zalazeće sunce.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku:Find out more about Santa Monica Proper 

Monte Uzulu, Mexico, by Taller Lu’um and At-te

Gusta džungla drveća okružuje ovaj hotel u Oahaki, koji se nalazi na peščanom brežuljku s pogledom na Tihi okean. Arhitektonski studiji „Taller Lu’um“ i „At-te“ iskoristili su ovaj bujni pejzaž kada je trebalo dizajnirati enterijere, gde su primenili niz prirodnih materijala iz lokalnog izvora. Na primer, zidovi apartmana za goste su izrađeni od zemlje i kreča, dok je krov zasađen suvim lišćem palme.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about Monte Uzulu 

Hotel Les Deux Gares, France, by Luke Edward Hall

U 40 spavaćih soba na spratu nalaze se geometrijski tepisi i prugaste uzglavlja, dok se u predvorju donjeg dela nalaze sjajne tapete, sofe sa leopard štampom i ručno oslikani portreti.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about Hotel Les Deux Gares 

Six Senses Shaharut, Israel, by Plesner Architects

Materijalnost ovog hotela u izraelskoj pustinji Negev ogleda se u strukturi koje je izgradilo nomadsko pleme Nabateja, koje se naselilo na tom području pre više od 2000 godina. Lokalno iskopani krečnjak i kremen korišćeni su za spoljašnjost zgrade, dok se unutar soba za goste nalaze glatki malterisani zidovi – od kojih neki uključuju i svoj privatni bazen.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about Six Senses Shaharut 

Aka Patagonia, Chile, by Larrou

Skup od šest kabina od lenga-drveta čini ovaj hotel u Puerto Natalesu, čileanskom lučkom gradu na jugu Patagonije. Prednji deo kabina je bez prozora, ali su zadnja uzvišenja umetnuta prostranim zastakljenim pločama, tako da gosti mogu uživati u pogledu na obližnji kanal i polja prošarana ovcama koja pasu.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about Aka Patagonia 

Birch, UK, by Red Deer

U vili iz 18. veka u Hertfordširu sada se nalazi hotel Birch, u kome je Red Deer radio na stvaranju novog koncepta luksuza. Da bi se izbegla „rasipnost“ vrhunskih ugostiteljskih prostora, dizajnerski studio ostavio je veći deo zgrade netaknutim i sačuvao gotovo sve originalne detalje dekora – komunalni prostori za goste mogu se pohvaliti kitnjastim tavanicama i istrošenim podnim daskama.

Za više informacija i fotografija o ovom hotelu klik ka linku: Find out more about Birch 

Izvor: https://www.dezeen.com/

by Sanja Banika

Napišite komentar: