Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Podvodni hotel - luxuzni podvodni apartmani

Dubai nikada ne prestaje sa izneneđenjima i inovacijama u svojoj građevinskoj industriji. U tom gradu su stvorena ogromna veštačka ostrva duž obale, hotel u obliku jedra kao i najviša zgrada na svetur: Burj Khalifa. Najnovije čudo graditeljstva predstavljaju planovi izgradnje podvodnog hotela u Dubaiju. U vezi sa tim, u sredu je preduzeće „BIG Invest Consult AG“ potpisalo ugovor o otkupu projekta i izgradnji podvodnog hotela.

Hotel će imati deo strukture iznad površine vode (Disk nad Vodom), dok će drugi deo biti podvodni (Podvodni Disk). Kao što se može videti sa slike, podvodni disk će sačinjavati kompleks luksuznih soba i on će biti spojen putem pilona/stuba sa strukturom iznad vode. Centralni pilon/stub će imati oblik širokog otvara prema nebu što će davati osećaj prostranosti. Na nadvodnoj strukturi pored bazena i luxuznih sadržaja postoji mogućnost postavljanja heliodroma kako bi se obezbedila što je moguće veća dostupnost  bogatoj svetskoj klijenteli.

Podvodni hotel
Podvodni hotel

Prednost ovog hotela jeste dizajn koji se može prilagoditi tako da odgovara potrebama klijenta i to što može biti bilo koje veličine. Istovremeno je ostavljena mogućnost prilagođavanja dizajna obliku obale i dubine mora. Druga prednost je mobilnost tako da se kompletna struktura lako može preneti na bilo koje drugo mestu u slučaju da remeti obalni ekosistem. Sigurnost kompletne strukture je osigurana putem tri čvrste nogare putem kojih bi obod kompleksa bio učvršćen za morsko tlo.

Podvodni hotel - luxuzni podvodni apartmani
Podvodni hotel - luxuzni podvodni apartmani

U saopštenju za novinare, Bogdan Gutkowski, predsednik BIG INVEST grupe, izjavo je da projekat „Water Discus Hotel“  otvara mnoga nova područja razvoja za hotelski i turistički sektor, za sektor stanovanje u priobalnim područjima, kao i nove mogućnosti za ekologiju kroz stvaranje novih podvodnih ekosistema.

Podvodni hotel - Disk iznad vode
Podvodni hotel - Disk iznad vode

Finansijski uslovi sporazuma, vremenski rokovi kao i tačna lokacija gradnje nisu objavljeni.

Napišite komentar: