Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Dekupaž je zanat ili umetnička forma koja podrazumeva lepljenje isečaka (obično papira) na odabrani predmet i zatim prelaženje preko isečka lakom. To je zabavan i jednostavan način da ukrasite bilo koji predmet, od male vaze do velikih komada nameštaja. Ako želite da pogledate šta možete da uradite ovom tehnikom, pogledajte OVDE!

Želite da naučite ovu tehniku? AQ tim Vam predstavlja dekupaž u sedam jednostavnih koraka:

6

1. Odaberite predmet na kom ćete raditi dekupaž

Predmet može biti bilo koji predmet iz vaše kuće kojem želite da date novi sjaj – tanjir, čaša, vaza, stolica, ram za sliku, sto, polica, tegla itd. Pobrinite se da izabrani predmet bude čist i suv.

2. Pripremite površine

Zaštitite radnu površinu sa novinama.

1

3. Odaberite materijale

Možete da koristite skoro sve materijale za dekupaž, uključujući – karte, magazine, papirne vreće, salvete, papir za pakovanje, novine, stare knjige itd.  Što mekši i fleksibilniji materijali, to će vam rad biti lakši.

4. Napravite isečke

Napravite isečke u zanimljivom dizajnu, da li makazama ili ručno u dovoljnim količinama kako bi prekrili ceo predmet. Pre lepljenja isečaka, poređajte ih na odabrani predmet, da vidite kako će izgledati.

3

5. Izaberite odgovarajući lepak

Izaberite odgovarajući lepak za predmet i za isečke. Možete koristiti i običan lepak, ali će vam rad biti lakši ako pomeštate lepak i vodu u istom odnosu.

6. Koristite četku za nanošenje lepka

Zalepite isečke jedan po jedan na odabrani predmet i sačekajte da se lepak osuši.

4

7. Nanesite slojeve laka

Nanesite sloj laka i sačekajte da se osuši. Skinite višak sa najblažom šmirglom. Treba da nanesete nekoliko slojeva laka, najčešće ljudi nanose 4 sloja, a ima i onih koji nanose između 30 i 40 slojeva. Uvek sačekajte da se svaki sloj dobro osuši. Izaberite sami svoj način.

Uživajte!

Izvor: http://www.wikihow.com/

by Jovana Rajić

Napišite komentar: