Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Eko kuća u Škotskoj, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Eko kuća nazvana The Houl je savremena, jednospratna kuća izgrađena potpuno ekološki. Kuću je dizajnirala grupa škotskih kreativaca, Simon Winstanley Architect, poznatih po nekoliko savremenih projekata, zasnovanih na tehnici koja im je donela svetsko priznanje i mnoštvo nagrada. Kuća je dobila nagradu Kraljevskog instituta britanske arhitekture (RIBA) 2011. godine.

Eko kuća u Škotskoj

The Houl je izgrađena korišćenjem prirodnih matrijala i pažljivo je osmišljena kako bi bila prilagođena škotskoj klimi. Krov prati padine okolnih brda kako bi jutarnje sunce kroz prozore prodrlo u centar kuće. Prozori su trostruko zastakljeni sa drvenim ramom.

Eko kuća u Škotskoj

Ulaz u kuću je smešten u severoistočnom delu, pod okriljem krova koji pruža sklonište od preovlađujućeg vetra. Glavne prostorije se nalaze duž zapadne strane objekta kako bi imale spektakularan pogled na dolinu. Pomoćne prostorije su uglavnom u zadnjem delu.

Eko kuća u Škotskoj

Materijal koji preovladava je drvo. Unutrašnji zidovi su ofarbani belom bojom što čini da prostorije izgledaju prostranije i opuštajuće. Panoramski pogled je to što čini ovu kuću potpuno jedinstvenom.

 Eko kuća u Škotskoj

Eko kuća u Škotskoj

by Ana

Napišite komentar: