Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Energetska Efikasnost

Danas 1. Oktobra je u Srbiji počela primena pravilnika o energetskoj efikasnosti po kojem će započeti praksa izdavanja „energetskih pasoša“, koji će biti obavezni za sve nove objekte, kao i za odgovarajuće stare objekte.

Na osnovu pravilnika o energetskoj efikasnosti čija izrada je izvršena u skladu sa propisima u Evropske unije, svi novi objekti će morati imati energetski pasaš da bi dobili upotrebnu dozvolu. Istovremeno, svi stari tj. postojeći objekti će u slučaju da imaju neku komercijalnu namenu (dakle ukoliko se prodaju, izdaju ili rekonstruišu) takođe morati pribaviti energetski pasoš. Pri tome će se na tim objektima, ukoliko ne zadovoljavaju odgovarajući nivo energetske efikasnosti, morati primeniti odgovarajuće mere, koje će dovesti do povećanja minimum jednog razreda energetske efikasnosti.

Primena navedenog pravilnika, koji će pratiti potrošnju energije objekta, faktički je trebalo da započne 30. Septembra. Ipak, kako je taj dan bio nedelja, izdavanje dokumenta će početi danas.

By ZoranR

Napišite komentar: