Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Izuzetno ekstravagantna kuća X - kuća sa panoramom i okruženjem

Predstavljamo vam izuzetno ekstravagantnu kuću pod nazivom „X“ izgrađenu u okolini Barselone.  

Izuzetno ekstravagantna kuća X - kuća sa panoramom i okruženjem

Ova neverovatna kuća projektovana od strane projektnog biroa „Cadaval & Solà-Morales“ svojim oblikom za cilj ima pronalaženje idealne forme koja će omogućiti ostavljanje postojećeg crnogoričnog drveta uz istovremeno pružanje jednostavanog pristupa i uživanja u neverovatnoj panorami. Usvajanjem oblika slova „X“  je kroz dugotrajno istraživanje dobijen odgovor koji omogućava ostvarenje željenog cilja.

Izuzetno ekstravagantna kuća X - eksterijer

Kuća ima ukupno dva sprata i oko 300 m2 korisne površine. Gornji sprat obuhvata ulazni deo, garaže, kancelariju kao i spavaći prostor. Na donjem spratu postoji jasna razlika između prednjeg i stražnjeg dela. Prednji deo je potpuno otvoren ka prirodi i u njemu su locirani prostrana dnevna soba i kuhinja sa  neverovatnim 8 metara dugim mermernim stolom. Iz ovog dela kuće se pruža fantastičan pogled u kojem se može uživati i sa terase koja se proteže kompletnom prednjom fasadom donjeg dela. Stražnji diskretniji deo objekta okupiraju spavaće sobe i prateći sadržaji.

Izuzetno ekstravagantna kuća X - osnove gornje i donje etaže

Pored neverovatnih unutrašnjih prostora kuće, izvanredan dodatak čini i krovna terasa objekta u čijim pogledima mogu uživati i prolaznici. U cilju omogućavanja što slobodnijeg pogleda, ogradu terase čini prozirno staklo.

Izuzetno ekstravagantna kuća X - panorama sa krova

Kuću okružuje izuzetno atraktivno uređeno dvorište a šlag na tortu čini neverovatni bazen čiji obodi prate linije kontura veličanstvene kuće. Kuća naprosto predstavlja izvanredan primerak uklapanja ravilnog oblika u neposredno okruženje.

Izuzetno ekstravagantna kuća X - pogled noću i bazen

Lokacija objekata na Google maps

Tekst by ZoranR

Fotografije izradili: Santijago Garčes, Sandra Pereznijeto i Ivan Ban

Linkovi: www.ca-so.com

Napišite komentar: