Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Japanska kuća dizajna „emmanuelle moureaux + design“ je 2011. godine završila „Sugamo Shinkin“ banku koja svojom koncepcijom smaknutih panela i duginih boja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj trospratni objekat, površine 700 kvadratnih metara se nalazi u Šimuri u okrugu Tokija, Japan.

Paneli su smaknuti i razloženi na 12 delova, gde je svaki deo obojen drugačijom bojom. Gledano od prizemlja do vrha taj spektar boja zapravo predstavlja parče odsečene duge horizontalno postavljene. Bočne strane panela ostvaraju toplu i difuznu spoljašnjost koja pruža osećaj lakoće, dok se boje nežno od svetlo žute smenjuju do plave dok ne nestanu u nebo.

Fasada duginih boja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Bočni slojevi su noću uglavnom slabo osvetljeni, a intenzitet osvetljenja zavisi od vremenskih uslova kao i od godišnjeg doba.

Fasada duginih boja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Prilikom ulaska u zgradu, ono što se prvo primećuje jesu tri svetlarnika koja su okružena mekom unutrašnošću. Svetlarnici su u obliku predimenzionisanih cevi i prožimaju se kroz dve međuspratne konstrukcije uvodeći prirodnu svetlost u dubinu strukture integrišući enterijer i eksterijer.  Interesantno je da su ova tri svetlarnika na poslednjem spratu međusobno povezana.

Fasada duginih boja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Rupe u kostrukciji traže da se prepustite osećaju otvorenosti, lepršavosti i pokretnosti pa je u skladu sa tim enterijerom osmišljen tako da se na svim elementima mobilijara, zidova i plafona nalaze motivi maslačaka.  Rupe pored estetske imaju i konstruktivnu funkciju filtriranja vazduha i dovoda prirodne svetlosti neophodne za rad u kacelarijama kao i ugodno provođenje vremena prilikom čekanja.

Fasada duginih boja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

 

 

 

 

 

 


Napišite komentar: