Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Intersantna Stripe (trakasta) kuća u Holandiji, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Ova interesantna kuća je mešovite namene i nalazi se u gradu Lajdenu u Holandiji. Naziv je dobila po karakterističnim horizontalnim prugama urezanim duboko u fasadu. 

Kuća se nalazi u novoj urbanističkoj zoni, jugoistočno od pešačkog dela grada i smeštena je na uglu parcele u blizini parka.

Interesantna Stripe (trakasta) kuća u Holandiji

Struktura nalik kocki sadrži tri složena sprata različita po sadržaju. Prizemlje sadrži kancelarijski prostor i vrt. Na sledećem nivou se nalazi kuhinja, trpezarija i dnevna soba. Na poslednjem spratu su dve spavaće sobe i kupatilo. Velika praznina spaja dva poslednja sprata. Na vrhu se nalazi veliki prozor koji nudi obilje prirodnog svetla.

Interesantna Stripe (trakasta) kuća u Holandiji

Spoljni zidovi su izuzetno veliki i prepoznatljivi su po horizontalnim žlebovima u gipsu. Udubljenja su napravljena ručno uz pomoć nekoliko kalupa. Urezuju se u polu-učvršćeni malter.

Interesantna Stripe (trakasta) kuća u Holandiji

Ova vrsta kuća je veoma održiva sa dobrim kotiranjem u tabelama energetskih performansi i zaštite životne gradnje.

Interesantna Stripe (trakasta) kuća u Holandiji

by Ana

Napišite komentar: