Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Novi muzej umetnosti u Norveškoj, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Maleni grad u Norveškoj, Forde, dobio je novi muzej umetnosti nazvan Sogn & Fjordane Kunstmuseum . Celokupna arhitektura grada je u skladu sa okolnim planinama i glečerom Jostedalsbrin, najvećim u Evropi, koji se nalazi u neposrednoj blizini grada.

Novi muzej umetnosti u Norveškoj

Novi gradski muzej takodje je u skladu sa okolnim pejzažom i izgleda kao kristalni blok leda koji je skliznuo sa okolnih planina. Projekat je radio arhitektonski biro S.F. Mooler.

Novi muzej umetnosti u Norveškoj

Kristalnu formu muzeja je omogućilo asimetrično rešenje projekta sa raznim pomeranjima u fasadi. Fasada je obložena belim staklom sa mrežom ugaonih linija koje podsećaju na linije u polomljenom ledu. Ova mreža takođe definiše nepravilan raspored prozora. U večernjim časovima linije su osvetljene .

Novi muzej umetnosti u Norveškoj

Izložbeni prostor muzeja obuhvata četiri sprata. Terasa na krovu je sa fantastičnim pogledom na okolne planine i takodje može da se koristi kao izložbeni prostor.

Novi muzej umetnosti u Norveškoj

Arhitektonski biro S.F. Mooler je takođe projektovao i SEIF- poslovni objekat koji se nalazi pored muzeja, kao i stambeni kompleks na istoj lokaciji koji je trenutno u izgradnji.

Napišite komentar: