Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Filijala BTV (Vier Lander Bank) u Insbruku, Austrija, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Najbolje rešenje  za filijalu BTV (Vier Lander Bank) u Insbruku, Ausralija, dao je Rainer Koberl, arhitekta iz Insbruka. Zgrada je prepoznatljiva po crnim i belim kvadratima koji prekrivaju zgradu u pravilnim razmacima. Zgrada sugeriše na šahovsku tablu ali malo podseća i ne planine pokrivene snegom koje okružuju Insbruk. Šta je inspirisalo Rajnera Koberla nije poznato ali jedno je sigurno, da je ostavio jak utisak.

Filijala BTV (Vier Lander Bank) u Insbruku, Austrija

Upadljiva karakterisika ovog objekta je stmo podignuti krov koji podseća na šahovsku tablu. Fasada se sastoji od kvadrata napravljenih od armiranog betona I tamnih šupljina istih dimenzija.

Filijala BTV (Vier Lander Bank) u Insbruku, Austrija

Koristeći dimenzije opeke Koberl je uspeo da izračuna prave dimenzije panela za svoju zgradu. Ispod fasade nalazi se armirano-betonska konstrukcija i staklo koje se stepenasto podiže do vrha piramide. Ovakva betonska mreža onemogućuje poglede unutra, dok s druge strane omogućuje prelepi pogled iz objekta na okolne planine.

Filijala BTV (Vier Lander Bank) u Insbruku, Austrija

Betonski zid obavija zgradu na određenij udaljenosti. Na određenim mestima u zidu su izbušeni okrugli prozori koji pružaju pogled u više javni delo zgrade. Svuda drugde zid štiti kancelarije od spoljnih pogled. S obzirom da se nalazi na odredjenom rastojanju pušta dovoljno svetla u objekat I stvara malo unutrašnje dvorište pokriveno zelenilom.

Filijala BTV (Vier Lander Bank) u Insbruku, Austrija

by Ana

Napišite komentar: