Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Pierres Vives- višenamenska zgrada u Francuskoj, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Francuski grad Montpelje, dobio je novu višenamensku zgradu koju je projektovala poznati arhitekta Zaha Hadid. Zgrada je karakteristična po tome što su tri različite institucije, arhiva, biblioteka i sportsko odeljenje,  spojene u jednu celinu. Gledano iz daljine zgrada izgleda kao jedan veliki monumentalni objekat. Međutim, kada se približimo, podela na tri dela sa različitim funkcijama biće očigledna.

Pierres Vives- višenamenska zgrada u Francuskoj

Glavna ideja bila je veliko stablo horizontalno položeno. Arhiva zajedno sa sportskim odeljenjem se nalazi na najnižem delu trupa, centralnim delom dominiraju najvažnije prostorije kao što su auditorijum i sale za sastanke, dok su kancelarije u “granama”. Različite institucije su povezane linijskim koridorima koji su postavljeni vertikalno.

Pierres Vives- višenamenska zgrada u Francuskoj

Prednji deo objekta sadrži sve javne funkcije svake institucije sa izložbenim prostorom u centru. Po dolasku na glavni ulaz posetioci su iz hola usmereni na prostorije arhive ili preko lifta i pokretnih stepenica na glavne prostorije sledećeg nivoa.

Pierres Vives- višenamenska zgrada u Francuskoj

 Objekat se prostire na 35.000 kvadratnih metara i završen je 2012. godine.

Pierres Vives- višenamenska zgrada u Francuskoj

by Ana

Napišite komentar: