Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Iznajmljivanje bicikala

Prema procenama, novi punktovi za iznajmljivanje bicikala mogli bi da budu gotovi za mesec dana. U „Zelenilu“ kažu da su njihovi radnici zaduženi zaizgradnju metalne konstrukcije, postavljanje biljaka puzavica i travnjaka sa zaštitnim rasterom.

Radnici „Gradskog zelenila“ počeće ove sedmice da uređuju dva nova stajališta za gradske bicikle na Novom naselju i Detelinari, koji će pripadati sistemu za iznajmljivanje bicikala „NS bike“. Nakon toga sledi opremanje za koje će biti zadužen „Parking servis“.

Nova stajališta nalaziće se na Bulevaru Jovana Dučića kod marketa „Roda“ i u Rumenačkoj ulici kod „ABC“ centra i biće identična kao i sva ostala. Novina će biti sedalice za decu koje se neće posebno naplaćivati, a kako je nedavno najavio gradonačelnik Igor Pavličić, u dogovoru sa Turističkom organizacijom Novog Sada i Nacionalnim parkom Fruška gora, na raspolaganju će biti i određen broj planinskih bicikala za ture po Tvrđavi i Fruškoj gori.

Rent a Bike
Rent a Bike

Za sada je u opticaju ukupno 125 gradskih bicikala, po 14 na svakoj stanici za iznajmljivanje i ima oko 700 registrovanih korisnika. Nijedan bickl do sada nije ukraden, a oštećenja su veoma mala. Cene i uslovi korišćenja isti su kao i prošle godine.

Kako bi mogli da koriste usluge „NS bike“ sistema, korisnici su dužni da se uz ličnu kartu registruju na licu mesta. Registracija podrazumeva izradu čip kartice, koja košta 500 dinara i predstavlja jednokratni trošak za korisnika, ali je neograničenog trajanja. Cena iznajmljivanja je 20 dinara za 60 minuta, odnosno 100 dinara za dnevno korišćenje bicikla.


Napišite komentar: