Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Socijalni stanovi, Kisačka 55

Prethodne sedmice su pomoćnik gradonačelnika Novog Sada mr Vladimir Jelić i član Gradskog veća zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Bašić, novinarima predstavili planove za izgradnju socijalnih stanova u Novom Sadu.

Tom prilikom je predstavljen rad Stambene agencije i najavljena izrada prve stambene strategije Grada Novog Sada.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika, Novi Sad će posle jedne decenije ponovo pokrenuti socijalnu stambenu izgradnju. U prilog tome ide činjenica da će se već tokom ove godine započeti izgradnja zgrade sa 35 stambenih jedinica u Kisačkoj ulici koja predstavlja prvu fazu programa. Pored toga je najavljeno da bi u julu mesecu trebao da se potpiše važan ugovor između Grada Novog Sada i Republičke stambene agencije, kojim će biti omogućena izgradnja još oko 10.000 m2 socijalnih stanova na Novom naselju.

Na konferenciji za novinare je pomenuto i to da Gradska uprava za urbanizam užurbano radi i na izradi Strategije o stanovanju u Novom Sadu. To je dokument koji naš grad do sada nikada nije imao i koji će konačno urediti ovu oblast. On predstavlja polaznu osnovu za izradu kriterijuma za dodeljivanje socijalnih stanova koji će moći da se izdaju po veoma povoljnim uslovima socijalno ugroženim porodicama, dok će drugi deo stanova biti prodat po ceni koja je jednaka uloženim sredstvima za njihovu izgradnju. Stambena strategija predstavlja dokument kojim će biti poboljšan kvalitet stanovanja ranjivih i ugroženih grupa i omogućeno dostupnije stanovanje.

Socijalni stanovi u Novom Sadu

Nosilac izgradnje socijalnih zgrada će biti Stambena agencija grada novog sada.

Lokacija na Google maps

by ZoranR

Linkovi: www.gradjevinarstvo.rswww.sagns.rs (stambena agencija Novog Sada)

Napišite komentar: