Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Završetak radova na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (zgrada rektorata) biće obeležen u Petak 28. Juna odnosno na 53. rođendan Univerziteta.

Izgradnja ovog objekta je započela 1996. godine ali je nakon izgradnje osnovne konstrukcije zbog nedostatka sredstava prekinuta. Nakon niza godina tokom kojih je gradilište bilo napušteno i u jednom periodu čak bilo pretvoreno u noćni klub „Gradilište“, izgradnja je nastavljena u Aprilu 2011. godine po potpuno novom projektu.  Osnovni akcenat na fasadi objekta po novom projektu predstavljaju atraktivni pomični brisoleji kojim će unutrašnjost ispod transparentne fasade biti u potpunosti zaštićena.

Nakon obećavajućeg početka izvođenja radova, izgradnja je nakon nekoliko meseci ponovo zapala u poteškoće. Rok za završetak radova je i ovoga puta bio premašen je za nekoliko godina (prvobitno planiran završetak je bio decembar 2011. godine).

Inače, objekat obuhvata suteren, prizemlje i tri sprata u okviru kojih su smešteni: amfiteatar, višefunkcionalna sala, univerzitetski klub, centralna biblioteka, centar za informacione tehnologije, prostorije za rad univerzitetskih službi, kabineti rektorata kao i prostorije Vlade Vojvodine. Procenjuje se da je za završetak novog rektorata potrošeno oko 8,5 miliona evra od kojih je pokrajinska Vlada preko Fonda za kapitalna ulaganja uložila oko 5,5, miliona evra.

Lokacija na Google maps

by ZoranR

Linkovi: www.021.rs

Napišite komentar: