Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

U prošli četvrtak, 04. Jula, otvoren je senzacionalni viseći most i stepenice iznad glečera Dahštajn (Dachstein) u Austriji. Most i stepenice su izgrađeni u klancu na visini od oko 400m.

Objekat pod nazivom „Stepenice za nigde („Stairways to nothingness“)“ je izgrađen kao senzacionalna turistička atrakcija kojom se turistima sa jakim nervima omogućava da hodajući po staklenom podu na visini većoj od zgrade Empajr Stejt i da tamo osete pravu slobodu.

Poslednjih godina je glečer Dahštajn postao jedna od najvećih atrakcija na Alpima. Kako bi se izašlo u susret turistima željnim uživanja u netaknutoj prirodi, isplaniran je objekat koji omogućava unikatan osećaj. Viseći most je zapravo najviši koji postoji u Austriji i sa njega (ali i kroz njega) se omogćava uživanje u neverovatnim pogledima na glečer, planinske vrhove i dolinu koja se pruža ispod.

Pored toga, nakon prelaska mosta se dolazi do stepenica koje vode do staklene platforme koja praktično kao da lebdi iznad 400m duboke provalije. Lokacija naprosto obećava adrenalinsku reakciju.

Ideju je izneo Karl Hoflehner (Karl Höflehner), most je dugačak 100 metara a izgradnja je trajala od Decembra 2012. do Jula ove godine. Cena posete iznosi 3€.

Lokacija na Google maps

by ZoranR

Linkovi: www.021.rswww.derdachstein.at

Napišite komentar: