Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Legalizacija kuća, Legalizacija objekata, legalizacija, projekat izvedenog objekta

Ukoliko Ministarstvo građevinarstva i urbanizma ne produži rok koji je predviđen za predaju zahteva za Legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, preostalo je još svega tri dana za predaju zahteva. Naime, 29. Januara ističe rok od 90 dana za predaju zahteva koji je predviđen poslednje usvojenim Zakonom o legalizaciji.

Legalizacija kuća

Kako pokazuju zvanični podaci, do sada je zainteresovanost za legalizaciju objekata bila izuzetno mala. Kako prenosi RTS, od 01. Novembra 2013. godine, odnosno od stupanja na snagu novog Zakona o legalizaciji, za objekte izgrađene do 1. novembra 2013. predato je svega 7.000 zahteva.

Ministar građevine Velimir Ilić rekao je da neće biti novih rokova za dostavljanje zahteva za legalizaciju.

On je podsetio da svi koji do 29. januara podnesu zahtev za legalizaciju ne treba da strahuju da će im kuća biti srušena sve dok se na okonča pravosnažni postupak kojim se odobrava ili odbija legalizacija.

U ovom trenutku se prihvataju i zahtevi koji su nepotpuni odnosno potrebno je samo predati popunjen zahtev, dokaz o uplati taksi i ličnu kartu podnosioca zahteva. Preostala dokumentacija će biti priložena naknadno na zahtev nadležnog referenta koji će biti zadužen za svaki pojedini predmet.

By ZoranR

Izvori: RTS, Kurir

Napišite komentar: