Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Glavni luk mosta preko Dunava koji će spajati Zemun i Borču završen je juče 22. Januara. Tim povodom su gradilište obišli predsednik Republike Srbije, ministar saobraćaja i ambasador Kine.

Radovi na izgradnji ovog mosta su započeti u Oktobru 2011. godine, a rok za završetak je kraj Oktobra ove godine. Ukupna dužina samog mosta će iznositi 1.482 metra a ukupna vrednost sa pristupnim saobraćajnicama oko 260 miliona dolara.

Kako najavljuje ministar saobraćaja Aleksandar Antić, kompletan most će biti završen do 27. Decembra 2014. zajedno sa pristupnim saobraćajnicama od Zemuna do Zrenjaninskog puta. Deo pristupnih saobraćajnica od Zrenjaninskog puta do Pančevačkog mosta bi trebao biti kompletiran do Septembra 2015. godine.

Kada most Zemun-Borča bude bio kompletiran, biće povezani glavni tranzitni pravci u gradu čime će deo teretnog saobraćaja biti „izvučen“ iz centralne zone grada. Istovremeno opasni tereti koji se prevoze iz Pančeva više neće ulaziti u centar Beograda.

Pored toga, znatno novim mostom će biti značajno skraćeno vreme putovanja za one koji idu od Pančeva prema Novom Sadu, ili dalje ka auto-putu.

Izgled mosta iz vazduha pogledajte ispod:

By ZoranR

Lokacija mosta na Gmapi

Izvoti: RTStelegraf.rs

Napišite komentar: