Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

građevinarstvo kina, građenje, izgradnja, aerodrom, kina, ekonomija, zgrade

U Užicu je u junu boravila delegacija ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, Kineske korporacije za puteve i mostove (CRBS) i Kineske razvojne banke u Srbiji sa namerom da procene mogućnost za izgradnju kineske Slobodne zone na području nekadašnjeg vojnog aerodroma „Ponikve“.

Prema rečima savetnika u ekonomskom i trgovinskom odeljenju ambasade NR Kine, Žu Lianći, postoji zainteresovanost za otvaranje slobodnih zona u Srbiji i u ovom trenutku se istražuju tri potencijalne lokacije: na Dunavu, u Pirotu i na aerodromu Ponikve.

građevinarstvo kina, građenje, izgradnja, aerodrom, kina, ekonomija, zgrade
– Tradicionalno prijateljstvo naše dve zemlje treba ojačati kroz zajednička ulaganja za koja postoje dobre osnove. Na Ponikvama postoji prostor od 550 hektara kojim raspolaže grad Užice, a tu je i mogućnost da se aerodrom, uz određena ulaganja, stavi u funkciju – kazao je Žu.
Žu je dodao i da je menadžment CBRS, korporacije koja učestvuje u izgradnji mosta Zemun – Borča, zainteresovan za poslove u regionu i da planira otvaranje logističkog centra u Srbiji.

građevinarstvo kina, građenje, izgradnja, aerodrom, kina, ekonomija, zgrade
Sastanku sa delegacijom iz NR Kine su pored gradonačelnika Užica Jovana Markovića prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Ðidić i direktor Uprave za slobodne zone Srbije Milan Ristić. Zaključeno je da bi u narednom periodu trebalo organizovati sastanak sa privrednicima iz NR Kine zainteresovanim za otvaranje predstavništava i pogona u slobodnim zonama, kako bi se oni upoznali sa svim prednostima i koristima koje nude slobodne zone u Srbiji.

Napišite komentar: