Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

LUKSUZNI KOMPLEKS NA OSTRVU SANTOSA U SINGAPURU, gotovi projekti vec od 50e, projekti, projektovanje, izrada projekata, kuce, projekti kuca, projekti kuce, projekti kuce, kuce projekti, kuce projekti, kuca za katalog, kuca, kuce, projekt, projekty, projekti, planovi kuća, house design, house ideas, house plans, interior design plans, house designs, house plans

Predstavljamo vam atraktivni i super-luksuzni kompleks „The Residences at W Singapore Sentosa“ u Singapuru. Ekskluzivni kompleks namenjen najbogatijem sloju stanovnika Singapura je projektovan od strane studija „AXIS Architects“.

Kompleks je lociran na atraktivnoj lokaciji „Sentosa Cove“ odnosno na ostrvu lociranom nedaleko od samog centra Singapura. Zbog svog egzotičnog okruženja sa tropskom vegetacijom, mnogobrojnim šetalištima, jezerima, sportsim sadržajima i naravno obalom Južnog Kineskog mora, ostrvo Santosa predstavlja pravu atrakciju te je na njemu izgrađeno mnoštvo hotela. Ipak, upravo zbog navedenog okruženja su lokalne vlasti propisale rigorozne uslove kojima se dizajn svakog objekta mora podvrgnuti kao se ne bi narušio prirodni ambijent i duh okruženja.

LUKSUZNI KOMPLEKS NA OSTRVU SANTOSA U SINGAPURU

Inače, čitav blok u kojem se nalazi dati lokalitet predstavlja modernu zajednicu u kojoj se mešaju životni procesi jedne tipične marine sa savremenom arhitekturom. Lokacija nudi unikatno zadovoljstvo uživanja u načinu života na morskoj obali tako da rezidenti mogu uživati u mnoštvu jahting događaja ka što je npr. „Volvo Okeanska Trka“. Pored toga, lokacija je takođe atraktivana i zbog činjenice da se na samom ostrvu nalaze i mnoštvo resorta sa SPA sadržajima kao i najnovija atrakcija: tema park pod nazivom „Universal Studios Singapore movie theme park“. Pored svega navedenog, jedna od ključnih stvari koja je uticala na cenu objekta i samih stambenih jedinica jeste činjenica da se singapurski biznis centar nalazi na jedva 10min vožnje.

LUKSUZNI KOMPLEKS NA OSTRVU SANTOSA U SINGAPURU

Zamišljen kao tropski raj, kompleks se sastoji od ukupno 19 šestospratnih blokova postavljenih u skladnom ritmu. U tom smislu, zgrade su pozicionirane i orijentisane na takav način da je većina od ukupno 228 stambenih jedinica u mogućnosti da iskoristi prevladavajući smer vetrova. Ta dispozicija osigurava dobru prirodnu ventilaciju za najtoplije delove dana.

LUKSUZNI KOMPLEKS NA OSTRVU SANTOSA U SINGAPURU

U samim rezidencijama je izvršeno individualizovanje prostora i to putem razdvajanja različitim arhitektonskim elementima.  To uključuje u određenim stanovima i postojanje privatnih liftova, širokih vrtnih terasa i balkona, bujne vegetacije raznih boja ali i privatne vezove za plovila stanovnika. U cilju uklapanja u lokalni kontekst a istovremeno i kroz zadovoljavanje želja potencijalnih stanovnika, pejzažno okruženje je uključeno u dijalog sa arhitekturom marine. Pri tome je naglasak stavljen na primeni organskim arhitektonskih oblika koji su u balansu sa prostranstvima i prirodnim krajolicima.

LUKSUZNI KOMPLEKS NA OSTRVU SANTOSA U SINGAPURU

Čitav projekat podrazumeva i primenu energetski efikasnih rešenja kao što su npr. pneumatski sastavi za zbrinjavanja otpada, ‘zeleni’ materijali i slično. U nastojanju da se sačuva ekološki ambijent, sva stabla predviđena za rezidbu prilikom izgradnje su umesto toga jednostavno preseljena. Ovaj projekat je nagrađen prestižnom „BCA je Greenmark Platinum Award“ nagradom od strane Singapurske Vlade.

Lokacija objekata na Google maps

By ZoranR

Linkovi: www.worldarchitecturenews.comwww.en.wikipedia.orgwww.AXIS Architect.com

Napišite komentar: