Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

22. Olimpijske igre, Soči, Rusija, 2014., olimpijada u sočiju, olimpijske igre u sočiju, soči, rusija, soci rusija, 22. olimpijada, građenje, izgradnja, soči olimpijada, stadion soči

Za nešto više od godinu dana, tačnije početkom 2014. godine će se u Ruskom gradu Sočiju na obalama Crnog mora održati XXII Zimske Olimpijske Igre. Prezentujemo Vam trenutnu situaciju kada je reč o izgrađenosti objekata.

PRIPREME PRED OLIMPIJADU U SOČIJU 2014. GODINE

Soči je zvanično pobedio na takmičenju za organizaciju 22. Zimske Olimpijade 2007. godine. Odmah po dobijanju organizacije se krenulo u izgradnju tada prilično zaostale i apsolutno neadekvatne infrastrukture. U cilju priprema za održavanje Zimske Olimpijade se pored samih borilišta i smeštajnih kapaciteta radi i na unapređenju i izgradnji saobraćajnih, telekomunikacionih i drugih infrastrukurnih objekata. Na neki način se zapravo čitav grad pretvorio u jedno od najvećih svetskih gradilišta.

Kada je reč o samim borilištima, glavnica priprema se odvija na dve primarne lokacije. Prva lokacija jeste priobalni kompleks koji je lociran na samoj obali mora. Tu su smešteni stadion i dvorane u kojima će se odvijati unutrašnji sportski događaji. Na drugoj lokaciji koja se naziva „Prelepa Poljana“ (Krásnaя Polя́na) biće smešteni svi skijaški sadržaji.

Zbog strukture grada Sočija odnosno činjenica da je grad izdužen obalom Crnog Mora i da nema dovoljno prostora, olimpijski kompleks koji obuhvata stadion se gradi u blizini aerodroma i to na oko 30km južno od centra grada. Data lokacija se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Gruzijom. Druga lokacija na kojoj se nalaz skijališta je locirana oko 45 km dalje u planinama. Imajući u vidu da je rok za završetak svih borilišta Leto 2013. godine tj. za nekoliko meseci, ne čudi što se tempo priprema diže na najviši nivo.

Lokacija objekata na Google maps

Fotografije su preuzete sa sajta: www.theatlantic.com

By ZoranR

Linkovi: www.theatlantic.comwww.en.wikipedia.org, www.en.wikipedia.org-STADIONwww.sochi2014.com

Napišite komentar: