Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE 1

Kako smo ranije već prikazivali, korišćenjem prefabrikovanih elemenata je moguće napraviti zaista raznolike forme. Ovom prilikom ćemo vam prezentovati izuzetno elegantne prefabrikovane kućice koje je moguće izvesti za dva dana. Zvuči neverovatno?! Pogledajte:

MONI HOUSE („Mini Kućica“) je funkcionalni prefabrikovani modularni tip kuće koji se isporučuje u jednostavnom paketu i moguće ga je konstruisati na licu mesta za samo dva dana.

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE

Prvi prototipovi su bili dizajnirani i izgrađeni od strane švedskog arhitekte Jonasa Vagela (Jonas Wagell) 2010. godine, i bili su korišćeni kao letnje kućice u različitim delovima Švedske.

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE

Jednostavni paketi modula mini kućice se sastoje od prefabrikovanih zidova, ramova, krovova i prozora. Dizajn podrazumeva korišćenje izolirajućeg polistirenskog jezgra sa drvenom ili laminatnom oblogom, odnosno tehniku koja se često koristi pri proizvodnji karavana ili plutajućih objekata.

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE

Po rečima kreatora prototipa Jonasa Vagela: “Mini House is quicker to build than a regular house and consists of prefabricated modules and parts that can all be recycled or combusted”.

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE

Tipičan modul podrazumeva kućicu od 15m2 sa terasom identične veličine iznad koje se izvodi pergola. Pametni dizajn predviđa veliki dnevni prostor sa velikim kliznim vratima koja vode na vanjsku terasu odnosno skladno povezivanje unutrašnjosti i spoljašnjosti.

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE

Dizajn mini kućice je još uvek u razvoju i predviđa se da će u bližoj budućnosti u ponudi biti i modeli veličine do 70m2. Mini kućice su dizajnirane na taj način da omogućuju otpornost na razne vremenske prilike i neprilike i po tome zadovoljavaju najstrožije evropske standarde.

PREFABRIKOVANE MINI KUĆICE

Za relevantan tekst koji smo ranije objavili kliknite na: http://aliquantum.rs/modularna-arhitektura

By ZoranR

Napišite komentar: