Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Muzej posvećen jednom od najpoznatijih legendi u Italiji, bez sumnje jednom od vodećih svetala auto industrije dvadesetog veka. Enco Ferari- čovek, trkač i dizajner automobila.

’’Ako možete da sanjate, možete to i da uradite’’, jedna je od mnogih Encovih izreka koja najbolje opisuje njegovu filozofiju: život obeležen strašću i kreativnošću, istraživanjem i inovacijama, hrabrošću i izazovima. Enco Ferari je legenda koja je gradove Modene i Marinelo svetu predstavio kao mesta gde se snovi ostvaruju.

MUEJ ENCO FERARI - Svetska atrakcija ljubitelja auto industrije

Novi muzej je izgrađen ulaganjima koja iznose preko 18 miliona evra, i postavljen je na ruševinama encove stare kuće (iste one kuće koju je prodao kako bi napravio svoj prvi automobil). U toj istoj kući je Enco Ferari rođen davne 1898. godine. Originalni deo stana, zajedno sa prvom radionicom, očuvan je i stopljen sa novom futurističkom galerijom čija je krovna konstrukcija izgrađena u obliku haube sportskog automobila. Navedena krovna konstrukcija (hauba), izrađena je od simbolično žuto ofarbanog aluminijuma, s obzirom da je žuta boja zaštitna Modenina boja, a ujedno i boja koju je Enco Ferari izabrao za pozadinu ’’Propinjućeg konja’’, zaštitnog znaka kompanije koja nosi njegovo ime.

 MUEJ ENCO FERARI - Svetska atrakcija ljubitelja auto industrije

Prvi kamen temeljac muzeja je postavljen 2009. godine, a čovek koji stoji iza ove kreacije jeste češki arhitekta Jan Kaplicki.

Nova galerija kombinuje istorijski kontekst sa najnovijom tehnologijom za uštedu energije, dok sam pogled podseća na estetski jezik i oblike trkačkih automobila.

Ukupna površina muzeja zauzima oko 6000 kvadratnih metara, a sastoji se iz izložbenog prostora, sale za edukaciju, konferenciju i filmsku projekciju, prodavnica i kafeterije. Osmišljen je tako da svojim sadržajima privuče veliki broj posetilaca.

 MUZEJ ENCO FERARI - Svetska atrakcija ljubitelja auto industrije

U prilogu ispod vam ostavljamo interesantan video u kojem možete videti sadržaj unutrašnjosti muzeja i čuti mišljenja onih koji su doprineli da ovaj objekat postane svetska atrakcija.

By Marija

Napišite komentar: