Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Olimpijske igre 2012. samo što nisu počele, a Londonci ne prestaju da zapanjuju posetioce. Ove olimpijske igre će, između ostalog, obeležiti i arhitektonska postavka muzičkog paviljona u Londonu, koja će svim posetiocima pružiti priliku da se oprobaju kao kompozitori.

Arhitekte Asif Khan i Pernila Orštet su želeli da ostvare svoj doprinos time što su izdizajnirali objekat koji se može koristiti kao muzički instrument. Naime, osmislili su paviljon koji će omogućiti posetiocima da svojim kretanjem kroz objekat, putem trake koja je dugačka 200 metara, utiču na senzore koji registruju ljudske pokrete i u zavisnosti od intenziteta proizvode zvuk i stvaraju kompoziciju.

OLIMPIJSKE IGRE 2012 - Muzički paviljon

Crveno-beli eksterijer objekta u obliku venca je sačinjen od 230 crvenih i belih ETFE jastuka. Svaki 1×5 metara veličine, uokviren aluminijumom.

Unutrašnja struktura objekta je u obliku muzičkog instrumenta bubnja, kroz i oko kojeg se provlači rampa dužine 200 metara sačinjena od hromiranog čelika. Na kraju rampe se nalazi plato napravljen od crnog obojenog rezanog drvate, i sa njega se može videti ceo olimpijski kompleks.

OLIMPIJSKE IGRE 2012 - Muzički paviljon

Čitava ideja je podržana od strane kompanije Koka-Kola u projektu ’’Kreći se u ritmu’’. Ovaj muzički paviljon je svojim izgledom i namenom ispratio taj projekat ali pored toga je ispratio i zvaničnu Koka-Kolinu numeru Olimpijskih igara 2012. godine koja se naziva “Bilo gde na svetu“, pa tako možemo da kažemo da je zadatak dizajnera potpuno uspešno obavljen.

OLIMPIJSKE IGRE 2012 - Muzički paviljjon

Interesantno je da je prilikom gradnje ovog projekta dogovoreno da se paviljon pravi od reciklirajućih materijala. Tako će se ovaj paviljon nakon završetka igara u potpunosti rasklopiti, materijal će se preraditi a potom iskorititi u gradnji nekih novih projekata.

By Marija

Napišite komentar: