Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Vetro-Generatori / Vetro-Park

Kako je danas izjavio bivši ministar za energetiku i sadašnji  savetnik premijera Srbije za energetiku, gospodin Petar Škundrić, sledeća godina bi mogla označiti početak izgradnje prvog srpskog vetro-parka.

Vetro-Generatori / Vetro-Park

Naime, kako se već više od pet (5) godina govori o izuzetno značajnim potencijalima Srbije u pogledu proizvodnje Energije iz raznih vidova tzv. obnovljivih izvora, postoji dobra verovatnoća da će se sledeće godine kenuti u realizaciju nekih projekata. Pre svih su reflektori okenuti ka izgradnji Prvog Srpskog Vetro-Parka ali se sve češće pominju i sistemi „malih“ hidroelektrana u koje će ulagati Italijani. Prva od navedenih investicija je više nego izvesna imajući u vidu da je za nju obezbeđena finansijska konstrukcija. Pored toga, država je usvojila i odobrila propise po kojima će proizvedena Energija iz Obnovljivih Izvora biti subvencionisana te je data garancija da će 100% tzv. „Zelene Energije“ biti otkupljeno od strane EPSa.

Nama naravno preostaje da će golema investicija da se realizuje i da će na taj način biti ostvareno dosta novih radnih mesta.

Kompletan text današnje izjave možete pogledati OVDE.

ZoranR