Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Solarna Energija

Kako prenosi portal energetske efikasnosti „ekokuce.com“, uskoro bi na upravnoj zgradi „Elektrovojvodine“, na Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu, mogla biti izgrađena solarna elektrana. Naime, rukovodstvo preduzeća smatra da bi ovaj gest poboljšanja energetske efikasnosti (EE) zgrade, bio izuzetno pozitivan primer potrošačima.

Kako se prenosi kroz tekst, direktor Elektrovojvodine, gospodin dr Tihomir Simić, izjavio je da će se kroz projekat energetske sanacije poslovne zgrade Elektrovojvodine, objekat dovesti iz sada nezadovoljavajućeg energetskog razreda „E“ u energetsku klasu „C“ i to kroz rekonstrukciju sistema za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (KGH).

Direktor je dalje naveo da se kroz projekat brinući o sopstvenoj infrastrukturi preduzimaju sve mere koje su u skladu sa evropskim standardima. Poboljšanje energetska efikasnost (EE) objekta Elektrovojvodine je izuzetno dobar uzor za podsticaj prevaspitavanja celokupne zajednice a glavni cilj je smanjenje gubitaka energije. S  tim u vezi, u planu je i izgradnja solarne elektrane na krovu poslovne zgrade Elektrovojvodine, kako bi ta zgrada postala u što je moguće većoj meri energetski samoodrživa.
Realizacija ovog projekta se očekuje u narednim mesecima.

Kompletan tekst dostupan na: ekokuce.com

ZoranR

Napišite komentar: