Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

U cilju upotpunjavanja turističke ponude, grad Dubai i preduzeće „Falcon City of Wonders LLC“ su došli na ideju da izgrade repliku poznate svetske atrakcije Taj Mahala. Za razliku od Indijskog svetskog čuda izgrađenog tokom 17. veka, Taj Mahal u Dubaiu će biti čak četiri puta veći.

Taj Arab u Dubaiu

Izgradnja ovog projekta je ustvari deo ogromnog projekta „Falcon City of Wonders“ koji će pored navedenog objekta podrazumevati i izgradnju još šest replika poznatih svetskih čuda i to: Ajfelov toranj, velike piramide iz Gize, Krivi toranj iz Pize, Artemidini viseći vrtovi iz Vavilona, Aleksandrijski svetionik kao i Veliki kineski zid. Čitav projekat se prostire na površini od 400.000 m2 i gradi se u obliku sokola (Falcon). Predviša se da cena izgradnje ovog „grada u gradu“ iznosi neverovatnih 37 milijardi dolara.

MODEL FALCON CITY OF WONDER

Izgradnja replike Taj Mahala koja će nostiti originalni naziv „Taj Arabia“ će biti izgrađena u delu naselja pod nazivom „City of Love“. Kompletan kompleks će za cilj ima obezbeđivanje bogate ponude bračnog turizma. Naime, replika velelepne građevine će zajedno sa pratećim sadržajima biti savršena destinacija za ljude koji će želeti da na egzotičan način sklope brak i provedu medeni mesec.

 Taj Arab u Dubaiu

Izgradnja Taj Arabia će trajati oko dve godine. Pored samog hrama će podrazumevati i izgradnju hotela sa 300 soba, brojne apartmane, šoping centre i restorane a sve to za cenu od oko 1 milijardu dolara. Potsećanja radi, originalni Taj Mahal iz Agre je sagradio Šah Džahan kao mauzolej svoje omiljene žene. Čitav kompleks je građen oko 20 godina u periodu od 1632. do 1653. godine. U gradnji je učestvovalo oko 20.000 ljudi i oko 1.000 slonova.

Budući grad Falcon City na Gmapi 

By ZoranR  Linkovi: falconcity.com, travelerstoday.comoverseaspropertymall.comtajarabia.com

Napišite komentar: