Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Super-stadion u Rusiji za Mundijal 2018, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Domaćin Svetskog prvenstva 2018. godine, Rusija, odlučila je u kojih 11 gradova i na kojih 12 stadiona će se igrati utakmice Mundijala. Jedan od gradova je grad Samara u kome se planira izgradnja stadiona na jednom ostrvu reke Volga. 

Super-stadion u Rusiji za Mundijal 2018

Čelnici ovog grada se nadaju da će atraktivna lokacija privući dosta turista na Svetskom fudbalskom prvenstvu 2018. godine. Čim su se u javnosti pojavili planovi u vezi sa izgradnjom ovog stadiona, pojavila se velika doza skepticizma. Mnogi veruju da je lokacija previše udaljena od aerodroma, da je rizik izgradnje infrastrukture između ostrva i kopna veliki i da bi izgradnja stadiona uništila mnoge istorijske građevine koje se nalaze na tom ostrvu.

Uprkos svim kritikama, vlasti ovog grada od nešto manje od 1,2 miliona stanovnika, ne žele da odustanu od svoje namere. Oni su već napravili biznis plan i stadion bi trebalo da bude kapaciteta 44.980 mesta a izgradnja bi koštala najmanje 320 miliona dolara.

Svim stadionima u Rusiji sledi potpuna rekonstrukcija kako bi zadovoljili standarde FIFA za organizaciju najvećeg fudbalske smotre na svetu. Ruski ministar sporta Vitalij Mutko,  izjavio je da će  za rekonstrukciju stadiona i prateću infrastrukturu biti izdvojeno čak 19,2 milijarde dolara.

Lokacija budućeg stadiona na Gmapi 

by Ana Linkovi: gradjevinarstvo.rspressonline.rs

Napišite komentar: