Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

L TORANJ TORONTO DANIJEL LIBESKIN, Projektovanje, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Prošle sedmice tačnije 10. Oktobra je izuzetno atraktivni toranj pod nazivom „L“ poznatog arhitekte Danijela Libeskina (Daniel Libeskind) koji se gradi u Torontu proslavio ceremoniju kompletiranja radova na nosećoj konstrukciji. Stambena zgrada koja ima ukupno 58 spratova će biti potpuno kompletirana tokom 2013. godine.

TORANJ "L" TORONTO, DANIJEL LIBESKIN

Toranj koji je lociran u širem centru grada, gradi se u sklopu restauracije poznatog „Sony“ teatra i umetničkog centra. Zgrada je dizajnirana tako da predstavlja sponu između visokog neboderskog biznis distrikta lociranog zapadno od lokaliteta i istorijske stambene četvrti „St. Lawrence“. U okviru izgradnje tornja će biti organizovana i javna površina sa oko 500 m2 koja će služiti kao javni prostor kako za sam toranj tako i za okolne centralne četvrti i za teatar.

TORANJ "L" TORONTO, DANIJEL LIBESKIN

Objekat nazvan na osnovu svog dramatičnog oblika „malog“ latiničnog slova „L“ svojim blagim linijama elegantno grabi ka oblacima. Glavnu strukturu čini čelični ram sa ispunom od staklenih panela čiju glatku strukturu na pojedinim mestima akcentiraju prozori i balkoni. Svaka od ukupno 593 stambenih jedinica će imati veličanstven pogled na centar grada, CN Toranj, jezero Ontario kao i interesantno okruženje.

L TORANJ, TORONTO, DANIJEL LIBESKIN

U cilju obezbeđivanja maksimalnog luksuza, u izvođenje projekta su uključene renomirane firme. Tako će na primer sve kuhinje nositi oznake renomiranog  „Munge Leung“, sva kupatila će imati mermerne obloge dok će istovremeno biti primenjeno mnoštvo detalja od nerđajućeg čelika i najkvalitetnijeg drveta. U cilju zaokruživanja ponude rezidenata, objekat će posedovati spa centar, bioskop, launž, biblioteku kao i uslužnu kuhinju.

Lokacija objekta na Gmapi

By ZoranR Linkovi: www.daniel-libeskind.com, www.worldarchitecturenews.comwww.arch2o.com

Napišite komentar: