Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

INTERESANTNA SVETLUCAVA GEOMETRIJSKA ZGRADA U VANKUVERU, Projektovanje, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Danas vam prikazujemo izuzetno interesantnu zgradu farmaceutskog fakulteta i centra za istaživanje lekova u Vankuveru, Kanada. Kao što možete primetiti, za razliku od tekućih svetskih trendova kod kojih preovlađuje dekonstruktivizam i slobodna forma, kod ovog objekta su primenjene čvrste linije pravilnih geometrijskih oblika. Uprkos tome, objekat daje jedan potpuno osvežavajući utisak modernog dizajna.

Primena čistih geometrijskih formi na fasadi i organskih materijala u enterijeru ovog objekta predstavlja sponu između nauke i istraživanja. Kroz čitavu unutrašnjost preovlađuju otvoreni hodnici do kojih dopire velika količina prirodnog osvetljenja. Prizemlje objekta je uređeno kao neka vrsta slobodnog izložbenog prostora koji teži da demonstrira istoriju medicine i nauke uopšte i koji istovremeno obiluje mestima za opuštanje korisnika zgrade.

Objekat je projektovan od strane studija „Saucier + Perrotte Architectes“ u saradnji sa „Hughes Condon Marler Architects“.  Zajednički koncept je bila ideja drveta gde bi spratovi objekta bili izvedeni tako da deluje da lebde iznad slobodnog prizemlja. Završnu formu daju pravilni geometrijski oblici koji opisuju spoljašnjost. Cilj kompletnog dizajna jeste da se promoviše uživanje u radu, ugodnost učenja i istraživanja gde se prepliću javni i privatni prostori doprinoseći rađanju i razmenu novih ideja.

Kao veza između pravilnih kristalnih geometrijskih oblika eksterijera i apstraktnog entrijera su iskorišćeni drveni paneli pravilnih oblika u prizemlju koji su postavljeni pod različitim uglom u odnosu na obode fasade tako da daju neku dinamiku. Odmah pored navedenih drvenih panela su postavljeni i blokovi uglačanog tamnog granita koji reflektuju svetlost koju na njih bacaju skrivene svetiljke iznad.

Lokacija objekta na Gmapi

By ZoranR

Linkovi: www.saucierperrotte.com, www.worldarchitecturenews.comhttp://hcma.ca

Napišite komentar: