Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

građevinarstvo kina, građenje, izgradnja, aerodrom, kina, ekonomija, zgrade

Kina će u naredne tri godine izgraditi 70 novih aerodroma, u okviru ambicioznih planova širenja poslovanja u aviosaobraćaju.

Šef Kineske uprave za civilni aviosaobraćaj (CAAC) Li Đesjeng je takođe, naglasio da će avioprevoznici kupovati u proseku više od 300 aviona godišnje u periodu od 2011-2015.
Đesjeng je dodao da će broj aerodroma do kraja 2015. dostići više od 230, i da će kineski avioprevoznici do tada raspolagati sa oko 4.700 aviona.

KINESKI AERODROMI

Odluka o preduzimanju snažnih akcija usledila je nakon što je generalni direktor IATA Toni Tajler upozorio da bi ovogodišnji profit u oblasti globalne avio industrije mogao biti prepolovljen zbog viših cena nafte i dužničke krize.
Očekuje se da će avionska industrija u azijsko-pacifičkom regionu u 2012. ostvariti profit od dve milijarde dolara, prema podacima IATA, ali to međutim i dalje predstavlja polovinu u odnosu na profit tog regiona iz 2011.
Takav pad profita je u najvećoj meri posledica usporavanja indijske i kineske ekonomije.
Rast u Kini, drugoj najvećoj ekonomiji sveta, usporio je na 8,1 odsto u prvom kvartalu 2012, što je njen najsporiji tempo za poslednje tri godine.

Napišite komentar: