Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Nova najviša zgrada na svetu, Gotovi projekti već od 50€, Projekti, projektovanje, izrada projekata, gotovi projekti, katalog gotovih projekata, Cene gotovih projekata, Idejni projekat, Glavni projekat, Idejno rešenje, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Kineska kompanija „Broad Sustainable Building“ o kojoj smo ranije pisali a koja je za samo 15 dana sagradila neboder od 30 spratova, odlučila se za novi neverovatni poduhvat: izgradnju najviše zgrade na svetu i to za samo 90 dana. Da li je to moguće izvesti ili ne – saznaćemo već u martu 2013. godine.

Previđeno je da neboder bude visok oko 837m i da ima ukupno 220 spratova. To znači da bi ukupna visina bila ukupno oko dva i po puta veća od trenutno naviše zgrade u Evropi, tornja „Merkjuri Siti“ u Moskvi.

Predviđeno je da neboder bude sagrađen u milionskom gradu Čangša (Changsha) lociranom u unutrašnjosti Kine na obalama reke koja protiče kroz taj grad. Kompanija zadužena za izgradnju tvrdi da će svojom organizacijom biti u mogućnosti da drži tempo izgradnje od ukupno 5 spratova dnevno nakon što se izvede priprema tj. temelji čija izgradnja je već započeta.

NOVA NAJVIŠA ZGRADA NA SVETU

Kompanija „Broad Sustainable Building“ je na sličan način izgradila oko 20 visokih zrada širom Kine. Osnovni princip kojim se ova kompanija vodi jeste izgradnja prefabrikovanih modula koji se posle jednostavno ugrade na licu mesta. Naravno, ključ brze i efikasne izgradnje leži u dobroj organizaciji koju su u ovoj kompaniji doveli do savršenstva.

U zgradu će biti ugrađeno ukupno oko 220,000 tona čelika, zgrada će moći da izdrži zemljotrese jačine 9,0 stepeni po Rihteru. U trenutku kada bude kompletirana, zgrada će imati ukupno 104 super-brza lifta. Pretpostavlja se da će cena izgradnje iznositi oko trećinu cene izgradnje trenutno najviše zgrade na svetu, Burž Kalife u Dubaiju odnosno oko 1500 dolara po kvadratnom metru. Jasno je da će brzina izgradnje uticati na kvalitet dizajna odnosno krajnji izgled tako da će estetika apsolutno pasti u drugi, treći plan ukoliko je ta stavka uopšte u ovom konceptu i razmatrana.

Izvođač tvrdi da će svi radovi biti završeni već tokom Marta 2013. godine kada će ukupno oko 31.000 ljudi moći da koristi novu najvišu zgradu na svetu.

Ipak, čitav projekat uprkos činjenici da su pripremni radovi već započeli i dalje nije dobio konačnu dozvolu od kineske Vlade. Nama preostaje da budemo strpljivi i da ispratimo razvoj događaja.

POGLEDAJTE PRETHODNI PODUHVAT – 30 SPRATOVA ZA 15 DANA:

Lokacija budućeg objekta na Gmapi
By ZoranR

Linkovi: www.huffingtonpost.co.uk, www.aliquantum.rswww.broad.com

Napišite komentar: