Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Termovizijska fotografija

Kako je izjavio direktor JKP „STAN“ Rajko Bojčić a preneo novosadski „Dnevnik“, sredinom meseca će u navedenom preduzeću pokrenuti kampanju izrade „Atlasa energetski neefikasnih objekata“.

Drugim rečima, krenuće se u snimanje, obeležavanje i ucrtavanje na mapi objekata koji u znatnoj meri neracionalno troše toplotnu i drugu energiju. Nedavno je završena javna nabavka za kupovinu uređaja i softvera koji će omogućiti sprovođenje ove kampanje u delo.

Kompletna navedena kampanja odnosno operacija se sprovodi u cilju pripremanja podloge za sprovođenje Pravilnika koji se tiče izdavanja energetskih sertifikata i energetske efikasnosti zgrada, a čija će primena stupiti na snagu od 30. Septembra 2012. godine.

Termovizijska fotografija

Počevši sa navedenim datumom, svi novoizgrađeni objekti će morati zadovoljiti odgovarajuće standarde po pitanju utroška energije po kvadratnom metru. Njima će se pridružiti i ranije izgrađeni komercijalni i drugi objekti određeni pravilnikom na kojima će morati da se sprovedu izvesne mere u cilju smanjenja utroška energije.

Kompletan text možete pročitati OVDE.

ZoranR
Napišite komentar: