Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Modularna Arhitektura je pojam koji je u svetu poznat već neko vreme. Još je Le Korbizije dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka eksperimentisao sa modularnim formama kroz svoju tezu o „Mašinama za stanovanje“.

Cilj razvoja modularnih tipova kuća je gotovo uvek bio uprošćavanja oblika i formi kako bi se omogućila neka masovna produkcija. U vremenima razvijanja socijalizma odnosno, da ne bude pogrešno shvaćeno, u periodima gde su ljudi uglavnom težili ka tome da se obezbedi isključivo sredstvo za život, a na uštrb estetike i obilja, ta ideja je apsolutno imala smisla. Ipak, u današnjim vremenima neo-kapitalizma, u eri savremenih telekomunikacija gde se svako trudi da bude makar na neki način različit od drugih (pri čemu se u egzibiciji često prelazi granica zdravog ukusa), modularna arhitektura gotovo da nema baš mnogo smisla (osim verovatno u nekim državama dalekog istoka).

Ipak, ukoliko se u koncept uvede i faktor kreativnosti odnosno inovativnosti, priča dobija potpuno novi smisao. Pogledajte video pa presudite i sami:

ZoranR

Napišite komentar: