Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

MERKJURI TORANJ ODOZDO, Projektovanje, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Iako smo nedavno pisali da je londonski neboder „Šard“ arhitekte Renca Piana postao nova najviša zgrada u Evropi svojom visinom od 310m, taj rekord se održao svega nekoliko meseci. Naime, moskovski toranj „Merkjuri Siti“ (Mercury City tower) koji su dizajnirali Mihail Posokin (Mikhail Posokhin), Genadi Lvović (Gennadiy Lvovich) i Frenk Vilijams (Frank Williams) je dosegnuvši visinu od 339m postao novi evropski lider.

MERKJURI TORANJ - Mercury City

U trenutku kada bude kompletiran, Merkjuri Siti će biti visok ukupno 70 spratova i biće prepoznatljiv po svojoj neuobičajnoj staklenoj fasadi u boji bakra. Kako je objekat dosegao svoju krajnju visinu (kako već rekosmo 339m), prošlog četvrtka 1. Novembra je u to ime održana svečana ceremonija.

Ipak, Merkjuri Siti će takođe držati titulu najviše zgrade u Evropi kratko vreme jer će u međuvremenu u Moskvi biti izgrađen Toranj Federacije (Federation Tower) koji će dosegnuti neverovatnih 506m (uključujući i antenu).

MERKJURI TORANJ - Mercury City

Globalni informativni medij građevinarstva Emporis je objavio tokom Septembra ove godine kako je Moskva nova evropska prestonica nebodera. Navedeni magazin je objavio kako se pet od deset najviših zgrada u Evropi nalazi upravo u ruskoj prestonici.

MERKJURI TORANJ - Mercury City

Kroz isti članak je dodato i to da je Moskva još po nekoliko stvari ostavila svoje konkurente iza sebe. Dodato je da je Moskva grad sa najviše nebodera uopšte jer se u njoj nalazi 87 zgrada koje su više od 100 metara ili koje imaju više od 40 spratova. Većina od tih zgrada odnosno više od dve trećine nisu starije od 10 godina.

MERKJURI TORANJ - Mercury City

Po pisanju lista, postoje mnogobrojni razlozi za taj svojevrsni bum izgradnje oblakodera u Moskvi. Ključni je naravno ekspanzija ruske ekonomije ali je značajan razlog i to što većina ruskih investitora teži ka ekstravaganciji i pomeranju granica. Pored svega toga, moskovske regulative u većoj meri dopuštaju ovakav tip graditeljstva za razliku od konzervativnih gradova zapada.

Lokacija objekta na Gmapi

By ZoranR

Linkovi: www.worldarchitecturenews.comwww.bloomberg.comwww.en.wikipedia.orgwww.skyscraperpage.comwww.aliquantum.rs

Napišite komentar: