Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

NACIONALNI STADION U JAPANU-PANORAMA-NOĆU, Projektovanje, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Kako je objavljeno, pobednik međunarodnog konkursa za izradu novog nacionalnog stadiona Japana je  Zaha Hadid. U konkurenciji ukupno jedanaest međunarodnih timova koji su ušli u uži izbor, najpoznatija svetska Arhitektica o kojoj smo u poslednje vreme u nekoliko navrata pisali (a vezano i za projekat u Beogradu) pobedila je izuzetno ambicioznim projektom.

NACIONALNI STADION U JAPANU - PANORAMA

U svrhu organizacije svetskog šampionata u ragbiju koje će 2019. godine biti održano u Japanu, Vlada te ostrvske države je usvojila predlog izgradnje novog nacionalnog stadiona koji će primati oko 80.000 gledalaca. Izgradnja navedenog objekta će biti i dodatni adut koji će grad Tokio iskoristiti prilikom konkurisnja za organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine.

NACIONALNI STADION U JAPANU - PANORAMA

Predloženi koncept konkursnog rada studija Zahe Hadid je potpuno autentičan kada je izgradnja stadiona u pitanju. Ipak, poznavaoci rada i dela ovog projektnog studija baziranog u Londonu će lako prepozati arhitektnoski pečat koji se sastoji od laganih linija nežnih oblina, boja i detalja koji se u manjoj ili većoj meri prožimaju kroz sve njihove projekte.

NACIONALNI STADION U JAPANU - UNUTRAŠNJOST

Izgradnja stadiona je predviđena na lokaciji postojećeg nacionalnog stadiona koji je izgrađen kao centralni objekat Olimpijskih igara iz 1964. godine koje su organizovane upravo u Tokiu. Kako je predviđeno, novi stadion će biti kompletiran 2018. godine.

NACIONALNI STADION U JAPANU - UNUTRAŠNJOST

Predsednik žirija pri izboru najboljeg rešenja je bio renomirani japanski arhitekta Tadao Ando (Tadao Ando).

Lokacija budućeg objekta na Gmapi

By ZoranR

Linkovi: www.worldarchitecturenews.comwww.zaha-hadid.comwww.en.wikipedia.org,

Napišite komentar: