Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Neboder Jenga building - panorama, Projektovanje, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Kako su objavile lokalne njujorške novine „Tribeca Citizen“, a preneo domaći portal građevinarstvo.rs, u Njujorku je započela izgradnja ekstravagantnog vrtnog nebodera pod nazivom „Jenga Building“. Luksuzni neboder na čiji dizajn je potpis stavio poznati svetski studio Hercog i de Meuron (Herzog & de Meurona) biće kompletiran tokom 2016. godine.

NEBODER JENGA

Neboder koji će imati ukupno 57 spratova i visinu od oko 250 metra, biće izgrađen u elitnom delu Njujorka, Tribeki (Tribeca). Pošto u tom delu grada uglavnom nema mnogo nebodera, ovaj objekat će svojom visinom i posebno oblikom biti naročito istaknut u odnosu na okruženje.

NEBODER JENGA

Sam naziv neboidera „Jenga“ potiče od istoimenog naziva poznate igre koncentracije kod koje se drveni elementi slažu jedni na druge a koja je poslužila kao primarna inspiracija za tim dizajnera. Tako je predviđeno da objekat poseduje mnoga ispada, uvučenih delova i fasadu izuzetne složenosti. Takav dizajn će na žalost uticati i na dužinu trajanja izvođenja objekta što je procenjeno na četiri godine.

IGRA JENGA - MOTIV ZA IZGRADNJU NEBODERA

Neboder će u svom sadržaju obuhvatati ukupno 146 stambenih jedinica od kojih ukupno 10 penthausa. Po tvrdnjama projektanata, svaka stambena jedinica će zbog karakterističnog oblika nebodera biti jedinstvena tako da će klijenti imati izuzetno raznovrstan izbor. U prizemlju objekta će biti izgrađeni komercijalni sadržaji dok će nekoliko nižih spratova imati namenu garaže sa mestima namenjenim za rezidente objekta.

NEBODER JENGA - PRIZEMLJE

U prizemlju objekta će biti locirana i avangardna figura koja podseća na poznati čikaški Klaudgejt (Cloud Gate).

Lokacija objekta na Gmapi

By ZoranR

Linkovi: www.gradjevinarstvo.rswww.tribecacitizen.comwww.herzogdemeuron.com


Napišite komentar: