Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

OLIMPIJADA U RIJU 2016, Projektovanje, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Projektovanje, Izgradnja, Besplatne konsultacije, Cene, Projekti, Idejno rešenje, Idejni projekat, Glavni projekat, Cenovnik izgradnje, Cene materijala, Proračun troškova, Stručni nadzor, Ključ u ruke, Građevinske dozvole, Srbija, Novi Sad, Beograd, Enterijer, Eksterijer, Rekonstrukcija, Restauracija, Sanacija, Gotovi projekti, Gotovi planovi kuća, Plan

Prikazane očaravajuće slike i video generalnog plana budućeg kompleksa namenjenog održavanju olimpijskih igara u Rio De Žaneiru 2016. godine.

IZGLED BUDUĆEG OLIMPIJSKOG PARKA U RIU

Tek što se spustila prašina oko Olimpijskih igara održanih u Londonu ovog leta, fokus se polagano pomera ka južn0oj hemisferi odnosno konkretnije Brazilu povodom priprema Olimpijade 2016. godine. Nedavno su prikazane slike i video očaravajućeg generalnog plana olimpijskog parka u Rio de Žaneiru od strane međunarodne kompanije „AECOM“. Potsetićemo da je za uređenje arena za prethodnu Olimpijadu u Londonu bila zadužena firma „Holborn“ bazirana upravo u britanskoj prestonici.

IZGLED BUDUĆEG OLIMPIJSKOG PARKA U RIU

Komleks koji će se prostirati na preko milion kvadratnih metara predviđen je za izgradnju na polovično uređenom naselju „Barra da Tijuca“ u okolini Ria. Olimpijski park će obuhvatiti izgradnju ukupno 34 sportskih objekata na kojima će se tokom Olimpijade i PARA-Olimpijade 2016. godine odigravati ukupno 15 odnosno 11 sportova.

IZGLED BUDUĆEG OLIMPIJSKOG PARKA U RIU

Za razliku od londonskih igara, stadion na kojem će se odigravati igre neće biti smešten u samom kompleksu. Naime, ceremonije otvaranja i zatvaranja Olimpijade kao i stadionski sportski događaji će biti organizovani na postojećem stadionu, popularnoj „Marakani“.

IZGLED BUDUĆEG OLIMPIJSKOG PARKA U RIU

Osnovni motiv dizejna projektovanog olimpijskog parka jeste meandrirajuća staza nazvana „Olimpijski Put“. Ova ideja se bazira na utiscima koje ostvaruju reke koje formiraju reku Amazon. Ova kovitlava staza će lagano da se prožima kompletnim parkom dajući jedinstven utisak čitavom parku.

Brojne arene su već u fazi izgradnje uključujući velodrom i kompleks bazena.

Pogledajte video koji prezentuje ideju čitavog kompleksa:

Lokacija objekta na Gmapi

By ZoranR

Linkovi: www.worldarchitecturenews.comwww.rio2016.comwww.en.wikipedia.RIO-DE-JANEIRO.org

Napišite komentar: